maandag 1 juli 2013

De Kringloopwinkel

Ja, natuurlijk ga ik ook naar de Kringloopwinkel. Maar ik zette mijn vondsten hier nooit neer. Ik haal er vaak boekjes voor de meiden. De oudste houdt wel van lezen, dus altijd goed. En verder verslinden ze af en toe bolletjes wol en katoen en die haal ik dus ook bij Het Goed. Mijn kaarten voor postcrossing komen er grotendeels ook vandaan.
Wat ik vandaag heb gehaald? Sja, ik moest nog even een boekje halen want er ging een leidster weg van de buitenschoolse opvang. En van dat boekje moest natuurlijk weer een egel gevouwen worden. We denken dat ze dat wel erg leuk vindt. Daarnaast krijgt ze nog een geurkaarsje in een glaasje (net als de juffen vorige week op school). Natuurlijk ga je er altijd met meer weg dan de bedoeling is, maar ja, ik heb me nog behoorlijk weten te beheersen.
Dit is mijn vangst:

Ik heb het boekje gelijk maar gevouwen. Alleende ogen nog en dan kan ie morgen zo weggegeven  worden. De meiden hebben er allemaal lieve briefjes in gestopt.


Een prachtig "glaasje" om een geurwaxinelichtje (hier uit de kast) in te doen.

Als de oudste hem niet meer wil lezen, dan wil de jongste dat vast nog wel.

Boerderij domino van Selecta. Het komt ongeveer uit 1967. Is het niet geweldig.
En dit alles voor het luttele bedrag van € 1,95.
Hilarisch toch?
Dan wil ik nog wel een keer shoppen. Ik weet me behoorlijk in te houden.
Er stond nl ook nog een boekje: het boekenweekgeschenk van 1964 of zo dacht ik. Maar ja, wat moet je er dan mee. Het zag er wel heel erg leuk uit hoor.
De domino ga ik denk ik gebruiken om allerlei leuke dingen van te maken.  Als je nog tips hebt: schroom je niet om het me te laten weten. Of als je zelf een paar van de domino wilt hebben, laat het me weten, wie weet heb jij wel iets leuks voor mij.

Lieve bloggroetjes Pétra.6 opmerkingen:

 1. Die domino is echt heel leuk. Wat een gave plaatjes. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om zo'n egeltje te vouwen! Dat heb ik nog nooit gezien, hoe doe je dat?
  Kringloopwinkels zijn heerlijk en ik vind het zo'n goed principe...
  Elke zaterdag wip ik wel even aan, soms ga ik met niks naar huis, maar soms....

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zo'n egeltje vouwen is niet zo moeilijk hoor. Er zijn allerlei sites waar het uitgelegd wordt. Ik had hem een keer op een braderie gezien en dacht: dat kan ik ook. En ja hoor, ik kan het!! It's so simple! Ik heb er dit keer gewoon een bouquetreeks boekje voor gebruikt. Anders wordt het zo 'duur'.

   Verwijderen
 3. He!
  Daar is de egel weer.
  Ik heb hem net in je vorig bericht ook bewonderd.

  Ik zoek het even op hoe het in zijn werk gaat.

  Ben zelf ook verzot op de kringloop. Nu al een poos niet meer kunnen gaan omdat wegens mijn hernia operatie autrorijden me verboden is, maar ik denk dat ik binnennkort ga zondigen tegen het doktersverbod om een bouquetboek gaan te versieren.

  Ben vandaag voor het eerst op je blog gekomen. Heel gezellig.

  Bij mij is het momenteel een stoffen giveaway omdat ik een half jaar besta.

  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen.
  Een egeltje vouwen kan met allerlei boekjes hoor, maar ja, het moet natuurlijk zo goedkoop mogelijk met een leuk resultaat, vandaar een bouquetreeksboekje. Wie weet hoef je niet eens naar de kringloop daarvoor hoor. Vraag je buurvrouw maar es, of misschien iemand anders. Hihi, er zijn legio mensen die ze lezen en ik wil natuurlijk niet dat je tegen doktersverbod in gaat autorijden. Foei :-) maar ik kan me er iets bij voorstellen.
  ik zal ook even bij jou langsgaan om bij je te kijken.

  Lieve bloggroetjes Pétra.

  BeantwoordenVerwijderen