dinsdag 2 juli 2013

Hoe doen jullie dat / waar halen jullie de tijd vandaan / zijn er ergens dagen met meer dan 24 uur?

Pfff, hoe doen jullie dat? Al die leuke creatieve dingen maken? Wanneer doen jullie dat? Ik bedoel: ik heb vandaag heerlijk een dagje vrij genomen en ben even bezig geweest met knutselen, maar dan voel ik me daarna al weer "schuldig" omdat er nog gezogen zou mogen worden / als ik vandaag een extra was draai kan ie mooi in het zonnetje drogen en heb ik op mijn 'vrije' donderdag wat meer tijd om alles te doen.
Of beginnen jullie gewoon ergens aan en aan nog iets en aan nog iets en dan maak je dat tussendoor af. Gewoon in de korte tijdjes tussendoor.

Oh ja, en ik vroeg me af hoe jullie onthouden waar je alle leuke dingen gezien hebt? Ik wil natuurlijk niemand te kort doen, maar soms weet ik dat ik het ergens op internet heb gezien, maar niet meer waar. Maar ik ga dat wel maken en dan is het natuurlijk weel zo netjes om even te vermelden waar je het hebt gezien.
Hebben jullie soms hele schriften met ideetjes en daar website achter? Nou, ja, schriftjes zullen het niet zijn, iedereen zal het dan wel op de computer bij houden. Want ik kan me niet voorstellen dat je dat allemaal zo maar onthoudt.

Of, is het mijn 'fout' en WIL ik misschien te veel. Foei, ik heb soms echt het idee dat de dag gewoon te kort is. Het is nu ook al weer bijna half 2 en en en en en .........
Ik kan maar beter weer aan de slag gaan en ik wacht 'met spanning' jullie tips af.

Lieve bloggroetjes op deze zonnige dag,
Pétra.

7 opmerkingen:

 1. Tja, je stelt een interessante vraag! Het ligt er nogal aan hoe je persoonlijke situatie is.... Werk je fulltime/partime of niet en zijn er jonge kinderen, hoe ziet je sociale leven eruit..., etc. Ik begin bijna aan alles wat ik leuk vind en het komt altijd wel een keer af, maar soms ligt het ook heel lang te liggen, dat zeg ik eerlijk.
  Ideeën verzamelen deed ik eerst via schriftjes, maar nu m.b.v. Pinterest, dan weet ik ook meteen de bron, wel zou handig.
  En verder zit ik nooit stil, heb altijd wel iets in m'n handen. Ik ben geen uitgaanstype, dus heb ik weer meer knutseltijd..
  Ik voel me ook niet snel schuldig t.a.v. het huishouden, of het moet wel gigantisch uit de hand gelopen zijn. Meestal houd ik het wel bij, maar ik geen poetser. Met het borsteltje van de stofzuiger aan de slang kun je echt snel wonderen verrichten!

  Nou, ik hoop dat je nog meer tips krijgt, want misschien kan ik er ook wel weer m'n voordeel mee doen..

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha lieve Petra,

  Een dag is veel te kort, maar 24 uur en dan moet je ook nog slapen ;)

  Zelf heb ik op internet een bladwijzer of hoe het ook heet en daar sla ik pagina's op van dingen die ik nog wil maken. Wel zo handig.

  En zelf vraag ik me ook regelmatig af waar iedereen zoveel tijd vandaan haalt, ik probeer iedere avond even te gaan zitten om te haken (zitten doe ik wel, maar dan ook even haken).
  Maar in 1 avond kan ik geen heel beest of hele set onderzetters of wat dan ook in 1x afmaken ;)

  Je flop komt, hoop dat je heel even een ietsie pietsie geduld hebt, deze week zeker ;)

  Lieve groet,
  Hurms

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Petra! Ik neem het overal mee naar toe! Bij mijn vriend, vriendinnen en op mn werk! Heb ieder dag 3 kwartier middagpauze en dan zit ik in m'n eentje in de showroom en alles wat ik met de hand kan doen neem ik dan mee! Ben nu bezig met de binding van een tas. Ideaal! En verder wanneer ik maar kan. Moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd vol bewondering ben voor medeblogsters!

  Komt allemaal goed, lekker op je eigen tempo ;-)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je nog een doosje met tijd hebt,,, zou je daar velen blij mee maken. Hoe doe ik dat... No ik heb geen kinderen die thuis wonen bv, heb een man de ook veel helpt in de huishouding. En ik neem mijn tijd voor mijn hobby´s Daarbij haak ik gewoon wat tussen door bij te tv, als ik moet wachten op de aardappelen bv. Mijn hele huis ligt vol met creaties van mij.. ;-)
  Veel van mijn inspiratie verzamel ik op pinterest, heel handig is dat en ik sla het op of bij de bladwijzers of bij documenten in een map.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik woon alleen met een volwassen kind.. en dus geen handenbindertjes meer!
  en ik werk niet meer fulltime.
  verder heb ik wel regels voor mezelf op moeten stellen, want het liep uit de hand ahahahha
  dus .. GEEN pc tot na het avondeten,, want als je eenmaal zit.. blijf je browsen !!!
  op vrije dagen eerst wat werken in huishouden of tuin.. en dan mag ik haken of andere freubles doen!
  verder altijd halen bij de tv en als ik wacht tot het eten gaar is .. nu zelfs op mijn warandatje bij de keuken in de zon.. daar ben ik in dat halfuurtje dagelijks al heel bruin door geworden!
  en tis geen wedstrijd hoor!
  als iets af is.. plaats ik het.. en of dat nu een week of een maand duurt .. so what???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè, fijn om te lezen dat ik dus niet de enige ben met dit probleem. Bedankt voor jullie tips en het delen van hoe jullie het doen.
  Ik werk dus part time, heb 2 (jonge) kids (7 en 10), maar gelukkig ook een vent uit duizenden, die erg veel doet.
  Vandaag weer een extra dagje vrij, dus we zullen zien of ik nu ook die extra dingen voor mezelf kan gaan doen. Eerst maar eens de meiden wakker maken en zorgen dat ze op school komen. Nog 2 daagjes en dan is het (voor hun)VAKANTIE.

  Lieve bloggroetjes en blijf reageren,
  Pétra.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geruststelling dat ik niet de enige ben met veel te weinig tijd voor mijn veel te veel tegelijk projecten. Ineke haar raad ga ik wel opvolgen! Niet te vroeg op de pc want dan geraak je niet maar achter de naaimachine.
  Superleuke blog trouwens Petra! Ik ben heel toevallig bij jou terecht gekomen. Ja zo gaat dat met bloggen hé! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen