zaterdag 6 juli 2013

Hoedjes van Dinah; strikje van Kreamade; eerste haaksel van dochterlief

Oh jee, wat zag ik vanmorgen  ff snel: een berichtje van Dinah met een gehaakt hoedje.
 Nu ben ik nog niet zo'n haakster, maar dacht: dat moet me toch gaan lukken. Gelijk aan de slag en kijk eens wat een resultaat:


Ik moest er wel twee haken want de meiden wilden er allebei ééntje!!!

En op de blog van Kreamade zag ik een lintje. Dat moest toch ook wel lukken. Een link naar het patroon deed ze er bij. Ook het lintje is gelukt en die komt bij de oudste op de zak van een spijkerbroek of zo:


De oudste dochter sloeg ook (voor het eerst) aan het haken. Met een beetje hulp van mij is dit het resultaat: 


Maar juffertje ongeduld heeft een draadje te kort afgeknipt (oh, wat moet ik daar dan mee doen?????), dus ik ben bang dat het eerdaags uit elkaar valt. Oepsie.
Nou, ja, goede reden om nog eens te gaan haken. Ze was gelijk op internet aan het zoeken gegaan naar leuke patroontjes en vond een appel wel erg leuk. Of dat allemaal lukt??? Wie weet showen we het resultaat hier nog wel.

Fijne avond en morgen nog een lekkere zonnige zondag, lieve bloggroetjes Pétra.


5 opmerkingen:

 1. Hey hoe leuk! Ik zie het zo al aan een tasje of een cadeautje hangen! Felicitaties aan de dochter. Mijn kroost heeft de zin in handwerk nog niet te pakken. Op wat knopen van vriendschapsbandjes na dan. Misschien kan je de draadjes vastplakken met textiellijm? Het is toch haar allerallereerste werkje. Dat moet toch bewaard blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zijn ze geworden.. Kon je het patroon goed volgen? Zo te zien wel ;-) Leuk idee om hetop een haarspeld te doen en dan een zomershoedje op te hebben. hahahaha, echt leuk..

  Fijn weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig allemaal en prima gelukt toch??
  en dat eigenlijk te korte draadje gewoon even met een nieuw stukje draad een paar keer vastzetten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig heeft dochterlief er eerst een goede knoop ingelegd voor ze het draadje te kort afknipte. ik denk dat als ik het draadje 'verhard' met lijm dat het ook wel blijft zitten. En dan gaat het idd in 'haar krat'. dat krat krijgt ze mee als ze de deur uit gaat. zit van alles in vanaf der geboorte.

  BeantwoordenVerwijderen