zaterdag 14 september 2013

Brownies door dochterlief gebakken en versierd

Jawel, de afgelopen weken wil de oudste telkens iets bakken. En het liefst donderdag EN vrijdag. Dat zijn mijn 'vrije dagen', dus dan  zijn we 's middags na schooltijd thuis. Afgelopen donderdag zijn we naar de bieb geweest en vrijdag hadden we ook andere dingen te doen, dus moest het er vandaag maar van komen. En aangezien opa en oma morgen op visite komen moest er genoeg gebakken en versierd worden. Met haar 10 jaar kan ze (bijna) alles zelfstandig en heeft echt weinig hulp van mama nodig. Ik moet het alleen in en uit de oven zetten:


Dit zijn de brownies, en verder heeft ze nog


muffins gemaakt. De twee ronde zijn al opgegeten, want die vond ik erg 'misstaan' tussen de hartjes. Hihi, ze waren erg lekker.


Dit zijn alle dingen die ze van de rolfondant heeft gemaakt om de brownies toch ook nog mee te kunnen versieren.


Dit zijn de bolletjes die ze altijd maakt van het overgebleven rolfondant. Dat vinden ze ook altijd errug lekker en dus gebruiken ze altijd genoeg rolfondant.Een close up van onze initialen en twee extra O's voor Opa en Oma.


En dit is het uiteindelijke resultaat. Ze heeft het netjes op een bord uitgestald. We hebben er met zijn tweetjes al van gesnoept, maar ja, dat hoor toch zo: je moet toch weten of je je gasten lekkere dingen voor zet of niet.
Al met al een heel gezellig en produktief middagje.

Lieve bloggroetjes en prettig weekend,
Pétra


6 opmerkingen:

 1. Zalig zo'n flinke dochter! Wat heeft ze dat mooi gemaakt! Oma en opa worden verwend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg leuk dat ze dat allemaal zelf doet. Een paar weken geleden heeft ze met een vriendinnetje brownie taart gemaakt. En vorige week waren we bij vrienden en daar heeft ze met de dochter (ook 10) brownies gemaakt en versierd!
   En opa en oma verdienen zulke lekkere dingen toch?

   Verwijderen
 2. Leuk hoor om dat met je dochter te doen ,doe dit ook al weer met Bram mijn kleinzoon die is drie maar vind het fantastisch ,ziet er gezellig en lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Dochterlief vindt het uitlikken van de kom ook nog altijd erg lekker. Volgens mij wil ze ook daarom graag dingen bakken. Hihi. En mama doet dan ook wel es mee hoor, dat hoort er bij he.

   Verwijderen
  2. Dat uitlikken...! Dat willen de twintigers hier zelfs nog steeds! :)

   Verwijderen
 3. En nu lekker op eten ;-) want dat kan ze vast ook HEEL erg goed, hihihihihi. Ze zien er prachtig uit hoor!!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen