zaterdag 14 september 2013

Liebster Award


Oh jee, hebben jullie het gelezen bij onliemie?
Ik ben genomineerd voor de Liebster Award!! Oh jee, en nu?
Nou, het schijnt dat ik als genomineerde 11 vragen 'moet' beantwoorden op mijn blog zodat iedereen me een beetje leert kennen. 
En daarna zou ik 11 andere beginnende blogsters moeten nomineren. Hihi, ik heb al gekeken bij de anderen, maar al mijn bekende beginnende blogsters zijn al genomineerd. Oh, jee, wat moet ik nu?
Eerst maar eens de vragen beantwoorden, daarna opslaan en een nachtje er over slapen en morgen gaan kijken of ik nog mensen weet om te nomineren. Jaha, en dan moet ik ook nog een paar leuke vragen bedenken die we wel van hen zouden willen weten. Het zullen misschien hele algemene / al bij anderen voorkomende vragen worden, maar ik neem aan dat dat niet geeft.
Zo nu eerst de vragen van Kris en mijn antwoorden daarop:


1. Wat is je favoriete hobby?
2  Wat zette jou er toe aan om een eigen blog te starten?
3. Waartoe of door wie ben je gestimuleerd om creatief bezig te zijn?
4. Wat maakte je ooit zelf waarop je nog steeds ontzettend fier bent?
5. Haken, breien, naaien?  Welke volgorde en waarom?
6. Huisdieren?  Ja of neen?  Waarom?
8. Welk is je favoriete vakantiebestemming?
9. Tent, caravan, huisje, hotel?
10. Wie betekent er ontzettend veel voor jou?
11.  Welk blogs zijn jouw favorieten en waarom?


Ach ja, het klinkt afgezaagd maar dat is toch eigenlijk gewoon knutselen. Maakt niet uit wat, als je maar lekker bezig bent. En met de meiden is het nog leuker.

Haha, das een makkelijke: die staat in het tweede stukje van mijn blog:
De bedoeling van dit blog is om alle crea bea dingen die ik maak, alleen of samen met mijn dochters, hier te laten zien. Dit kan eigenlijk van alles zijn. Van een simpel kaartje tot zelfgemaakte kaarsen. Van bloemstuk tot mijn prachtig gelakte nagels (door het buurmeisje). Van ingekleurde mandala tot prachtig versierde cupcakes door de meiden of  ....... noem maar op. Dus alles waar ik blij / vrolijk van wordt. En ik hoop dat iedereen die op mijn blog komt er ook vrolijk van wordt.

Pfff, eigenlijk weet ik dat niet. Ik moet gewoon lekker bezig zijn. Dan voel ik me gelukkig / vrolijk.
Het zit gewoon in me.

Ik heb ooit een cursus aquarelleren gevolgd. Daar heb ik een stilleven (fruit en een potje) gemaakt en manlief vond het leuk om iets van mij in de kamer te hangen. Dus dat hangt bij ons in de kamer. Ben ik wel heel erg trots op hoor. Maar ik trots op alle dingen die ik maak. Want IK heb ze gemaakt en ik heb dat met veel LIEFDE EN PLEZIER gedaan.

Oh jee, ahum, dat ligt helemaal aan mijn bui en zo. Vroeger heb ik veel gebreid, daarna heb ik een naaicursus gevolgd en was dat het helemaal. Nu ben ik wel eens aan het haken en vind dat ontzetten leuk, maar om nu een keuze te maken. Nee, dat kan ik niet hoor. Ik wil gewoon alle drie blijven  doen.

Ja, vroeger (bij mij thuis) hadden we altijd al huisdieren. En nu hebben we, of eigenlijk de meiden allebei een cavia. Erg gezellig. 
Tot voor kort hadden we ook een kat, maar die is vorige maand niet thuis gekomen. We zijn bang dat ie een plekje is gaan zoeken om te sterven. Dit denken we omdat ie al 17 jaar is / was. Sindsdien hebben we dus helemaal niets meer van hem vernomen. Hè, dat moest ik ff kwijt. We nemen geen nieuwe kat. We hebben genoeg aan de cavia's nu.

7. Wat is het gekste dat je ooit meemaakte?
Oh jee, wat is dat nu weer voor vraag. Ik heb echt geen idee. Misschien dat ik nog op iets kom na een nachtje slapen. Anders laat ik het hierbij.

Ach, ik vind Nederland zo gek nog niet hoor. Maar we zijn ook een keer in Noorwegen geweest en daar willen we ook nog een keer naar toe. Verder vinden we Frankrijk ook erg leuk. Het maakt mij niet zo veel uit, als we maar met het gezin gaan.

We zijn op huwelijksreis gegaan met onze tent. Met één kindje ging dat ook nog wel. Toen de tweede er was zijn we enkele jaren met een vouwwagen op vakantie gegaan. Een ontzettende luxe vonden wij. Nu zijn we overgestapt op caravan. Wauw, dat is echt heerlijke luxe. Niet normaal. We vinden het heerlijk om te kamperen. Maar als we een weekendje met de familie weg gaan, huren we huisjes. Dat is gewoon veel praktischer. En een hotel. Lijkt me heerlijk om weer eens met manlief een weekendje weg te gaan naar een hotel. Dat komt er niet vaak van. 

Sja, uit bovenstaande blijkt al dat manlief en de meiden erg belangrijk zijn voor me. NATUURLIJK. En mijn moeder natuurlijk ook. Zij heeft mij en mijn zus praktisch alleen opgevoed. Mijn vader stierf namelijk toen ik bijna 12 was. Dus sja, mijn moeder is ook heel belangrijk voor me.

Oh jee, wat een gewetensvraag. Ik heb niet echt een favoriet. De meeste blogs die ik volg vind ik erg leuk. En ik vind elke week nog weer nieuwe leuke blogs.

Moeilijk, nu moet ik beginnend blogsters nomineren.........
Ahum, ik denk dat dat nog het moeilijkste is van heel de Liebster Award.
Ik ken niet meer beginnend blogsters.
Het is misschien heel 'kinderachtig', maar hierbij heb ik dus besloten om geen blogsters te nomineren. Al mijn beginnend blogstervriendinnetjes zijn net genomineerd. Dat is de moeilijkheid van 11 (!) nominaties.
Sorry, het stopt bij mij. Als ik nog eens een beginnend blogster zie, dan nomineer ik haar misschien nog wel, als niet iemand anders me weer voor is. Haha.
Ik vond het wel heel leuk om mee te doen en hoop dat jullie me nu een beetje 'beter' hebben leren kennen.

Lieve bloggroetjes en alle beginnend blogsters veel succes bij het invullen en nomineren en bedenken van vragen,
Pétra.

2 opmerkingen:

  1. Ja ik ben ook genomineerd! maar moet de vragen nog invullen.
    Als jij al geen beginnende blogs weet, dan weet ik het helemaal niet! ff rond neuzen dus naar beginnende blogs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om weer wat meer over jou te weten... ook caravankampeerders dus? Wij krijgen de onze volgende week zaterdag! Spannend hoor!

    BeantwoordenVerwijderen